Wilma Murto

OMIN SANOIN

Urheilumaailma tunteet Wilman saavutukset, mutta millainen on henkilö saavutusten takana? Antaa Wilman itsensä kertoa!

Miten itse määrittelisit itsesi, kuka on Wilma Murto?
Nuori tavoitteellinen urheilija, joka hakee omaa tietään huipulle.

Mitkä ovat tavoitteesi tälle kaudelle?
Pysyä terveenä ja kilpailla EM-kisoissa Berliinissä. Tulosraja kisoihin on 445, ja uskon sen olevan ihan haarukassa.

Entä tuleville vuosille?
Tulla maailman parhaaksi seiväshyppääjäksi, koetella omia rajoja urheilun parissa. Haluaisin myös löytää kiinnostavan alan, jota alkaa opiskella ja löytää se oma juttu myös urheilun ulkopuolella.

Mitä urasi tähänastisista onnistumista arvostat itse eniten?
Paras onnistuminen on selkeästi hallikaudella 2016 tehty nuorten maailmanennätys 471, mutta omalla asteikolla myös kesän 2016 kolmen arvokisan kesän suorittaminen kunnialla loppuun ja vaikeuksien kautta kesällä 2017 nousu nuorten EM-pronssille, ovat aika korkealla.

Suhtautumisesi harjoitteluun?

Treenaaminen on urheilijan työtä ja se edellyttää muilta elämän osa-alueilta tasapainoa. Levon ja ravinnon tulee olla harjoittelun kanssa balanssissa unohtamatta henkisiä voimavaroja. Vaikka treenillä pyritään hiomaan omia ominaisuuksia ja kykyjä kohti huippua ja potentiaalin äärirajoja, on silti tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mieltä. 100% ei aina ole 100%, vaan tasapaino on kaiken perusta.

Suhteesi autoiluun?
Nautin autolla ajamisesta. Seipäiden kuljettaminenkin vaatii aina autoa, joten auto on korvaamaton työväline kilpailuihin matkustettaessa. Lapsesta asti olen istunut paljon auton penkillä treeni- ja kilpailumatkojen merkeissä, joten autoilu on siinä mielessä hyvin tuttua.

Mielipiteesi SEATista?
Lokakuusta 2016 olen viihtynyt SEATin ratissa paremmin kuin hyvin. SEAT Finland on ollut tärkeä tukija urheilu-urallani viime vuosina ja odotan innolla jatkuvaa yhteistyötä.

Mukavin muistosi liittyen SEATin kanssa vietettyyn aikaan?
SEATiin yhdistyy paljon hienoja muistoja muutaman viime vuoden ajalta. SEAT Ateca oli ensimmäinen auto, jonka sain käyttööni ajokortin saatuani, ja se on ehdottomasti jäänyt mieleen. SEATin ratissa on tullut vietettyä rattoisia kilometrejä kilpailumatkojen merkeissä ja vapaa-ajalla. Yksi parhaista fiiliksistä on, kun pitkän kilpailu- tai treenimatkan jälkeen auto odottaa Helsinki-Vantalla. En myöskään malta odottaa, millaisia uusia muistoja syntyy uuden Aronan kanssa!


Kuvat: www.wilmamurto.fi/media ja SEAT