2020.0.11.0 FI/FI

Testit ja vertailut

Ammattilaisten ajamaa

Auton laadun voi todeta parhaiten koeajamalla se itse. Toiseksi parhaiten se onnistuu lukemalla autoalan ammattilaisten testi- ja koeajokokemuksia.

AUTOBILD | VERTAILU

Selkeä voittaja

Tuoreessa vertailussa Leon 1.0 TSI 115 Ecomotive kohtasi Honda Civicin, Renault Méganen ja Citroen C4 Cactuksen. Leon vakuutti Auto Bildin: ”Leon on sen verran hiottu Seat-malli, että siinä ei ole mitään todellisia epäkohtia”, ”Hyvät etuistuimet tarjoavat riittävästi sivuttaistukea”, ”Vaihteisto toimii sujuvasti ja kytkin on erityisen kevyttoiminen. Moottori toimii valppaasti ja värinättömästi, ja se on lisäksi vähämeluinen. Ohjausvaste on mainio – niinpä Leonilla voi ajaa yhtä lailla rennosti maantieajoa kuin vauhdikkaasti mutkateillä.”, ”Mikään muu verrokki ei pystynyt lyömään Seatin testikulutusarvoa”, ”moitteettomat ajo-ominaisuudet, ketterä, mukava moottori ja vaihteisto, runsaasti tilaa”, ”Mukava voimansiirto, taloudellinen ja eloisa moottori – tämän vertailun selkeä voittaja.”

Lue lisää Auto Bildin numerosta 11/2018.

MOOTTORI | KOEAJO

Edullinen espanjalainen – Seat Leon

"Hintapolitiikka muistaen, ja muutenkin, on tarjolla todella paljon autoa rahalla. Ajettavuus on korkeatasoista kaikissa olosuhteissa, edellä mainittu melutaso ei kivistä korvia, ja tilaa on niin takapenkillä kuin monipuolisessa tavaratilassakin ilahduttavan paljon – varsinkin, kun Leon ei näytä ylikorkealta tila-autolta vaan pikemminkin sporttiselta farkulta."

Lue Moottorin artikkeli

ILTALEHTI | ENSIKOEAJO

Uusi Leon ajaa puoliautomaattisesti

Iltalehti kiinnitti huomiota Leonin uudistuneisiin järjestelmiin: "Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on tarjolla aiempaa enemmän. Liikenneturvallisuuden kannalta todella merkittävä kehitysaskel on se, että hätäjarrutusjärjestelmään on lisätty jalankulkijoiden tunnistus.", "Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa nyt aiempaa enemmän liikennemerkkejä. Uusi hätätilanneavustin pysäyttää auton, jos järjestelmä havaitsee, että kuljettaja ei enää aja sitä normaalisti. Uusi ruuhka-avustin mahdollistaa puoliautonomisen ajamisen - jonoajossa riittää, että kuljettaja pitää kiinni ratista."

Lue Iltalehden artikkeli

RADIO NOVA yhteistyössä TEKNAVI | TEKNIIKKA JA TIEDE

Seat Leon uudistui – koeajossa 1.6 TDI Style

Teknavin mielestä Leon tarjoaa paljon jo perusmalleista lähtien: "on suorastaan vapauttavaa, että olen saanut faceliftatun Seat Leonin ensitutustumiseen alle 5-ovisen, 115-heppaisen, manuaalivaihteisen ja Style-varusteisen perusauton. Sillä juuri tästä on Seatin kohdalla kyse. Seatin valitsevat etsivät hyvää vastinetta rahoilleen, joka tarkoittaa juuri tällaista perusautoa.", "Moottorin ominaisuudet ovat sen verran lähellä modernia bensakonetta, ettei uskoisi heti ajavansa dieseliä."

Lue Radionovan artikkeli

KAUPPALEHTI | KOEAJO

Seat Leon kirittää kaasuhybridin myyntiä

"Valmistaja päivitti ilmettä ja toi autoon uutta tekniikkaa.", "Huomionarvoista on sekin, että auto on edeltäjäänsä hiljaisempi.", "Ajotuntuma on hyvä, ohjaamosta näkee hyvin ympäriinsä ja kaikki tarvittavat hallintalaitteet kojelaudassa ovat selkeitä.", "Moottori on vain 1,4-litrainen, mutta auto kulkee kepeästi.", "kiihdyttää kaasulla yhtä ketterästi kuin bensiinilläkin.", "Kokonaisuudessaan auto on ominaisuuksiltaan ja tiloiltaan järjen voitto tunteesta.", "Turvavarusteluun uusi Leon on saanut paljon hyviä ominaisuuksia.", "Ostan."

Lue Kauppalehden artikkeli 

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo