en:Mallisto (sivut):Mii electric:Testit ja vertailut FI/FI

Testit ja vertailut

Ammattilaisten ajamaa

Auton laadun voi todeta parhaiten koeajamalla se itse. Toiseksi parhaiten se onnistuu lukemalla autoalan ammattilaisten testi- ja koeajokokemuksia.

Iltasanomat | Ensitesti

Ensitestissä Suomen halvin täys­sähköauto Seat Mii Electric: Plussa­puolelle kertyi monta seikkaa

"Suuren ennakkotilausvyöryn Suomessa aiheuttanut Seat Mii Electric tarjoaa varsinkin hankintatukien jälkeen vastinetta rahalle.", "Mii Electricin sähköinen eteneminen perustuu tekniikkaan, joka on tuttua konsernin Volkswagen Up:n sähköversiosta. Ennakkotilausten perusteella uutuus kattaa reilun neljänneksen täyssähköautojen vuosimyynnistä Suomessa.", "Seatille Mii Electric on alkusoittoa sähkömallien lanseerauksessa. Vuoteen 2021 valmistajalta on tulossa kuusi täyssähkö- ja pistokehybridimallia.", "Ketterä ja näppärä ovat hyviä sanoja kuvaamaan auton ominaisuuksia kaupunkiliikenteessä. Pienet ulkomitat, täysi vääntö ensi metreistä ja kiihtyvyys 50 km/h -vauhtiin 3,9 sekunnissa antavat mahdollisuuden ottaa pieniä vapauksia vilkkaan kaupunkiliikenteen virrassa.", "Moottoritiellä auto selviytyy ennakoimattoman hyvin 120-130 km/h tuntinopeuksista.", "Akun kestosta huolestuneille Seatilla on hyviä uutisia, sillä takuu kattaa joko kahdeksan käyttövuotta tai 160 000 kilometriä ajoa. Jos akun latauskapasiteetti laskee takuuaikana alle 70 prosentin, valmistaja asentaa korvauksetta uuden akun."

Lue IS:n artikkeli 

Iltalehti | Autotestit

Ensitestissä Suomen halvin sähköauto: ”Auto reagoi välittömästi kaasunpainallukseen"

”Minikokoinen Seat Mii electric on Suomen halvin ja tällä hetkellä halutuin sähköauto 15 400 euron hinnallaan. Autoa on parin viikon aikana tilattu jo yli 400 kappaletta.", "Seat löi luut kurkkuun muille sähköautomerkeille, kun se ilmoitti pienen Mii electric-sähköauton hinnaksi vajaat 19 400 euroa. Kun siitä vähentää valtion 2 000 euron sähköauton hankintatuen ja maahantuojan saman suuruisen tuen, modernin sähköauton hinta on yhtäkkiä uskomattomat 15 400 euroa. Ei siis ole sattumaa, että kauppa on käynyt kuin siimaa.", "sähkö-Mii on hintaansa nähden ihan kiva kahden ihmisen kauppakassi tai perheen kakkosauto, miksi se on tarkoitettukin.", "toimintamatkan ennuste piti hyvin kutinsa vaihtelevassa ajossa.", "Madridin vilkasliikenteisillä ja osittain kapeilla kaduilla autoa oli sen mitättömien ulkomittojen ansiosta ilo pyöritellä. Vaikka moottori on melko tehoton, auto reagoi välittömästi kaasunpainallukseen ja pysyi vaivatta ja kiitettävän hiljaisena kiihkeän liikennerytmin mukana."

Lue Iltalehden artikkeli

TM | AUTOT

Seat Mii Electric – Suomen halvin sähköauto kiihtyy kaupunkiajossa kuin urheiluauto

"Seat Mii Electric on espanjalaisen automerkin ensimmäinen täyssähköauto. Se on samalla myös Suomen edullisin täyssähköauto.", "Mii liukuu pehmeästi ja äänettömästi parkkihallin väylää kuin aavelaiva yössä. Se tuntuu kuitenkin autolta. Hyvältä autolta.", "Sähköiset ohjaustehostimet ovat jostain syystä olleet monissa sähköautoissa tunnoltaan melko kehnoja, mutta Miissä asia on täysin kunnossa. Ohjaus on kevyt mutta tunnokas, ja on mukava lähteä ajelemaan kaupungille.", "Kaasun vaste on looginen.", "Moottori reagoi polkimen liikkeeseen alta aikayksikön.", Mii on pikkuautoksi varsin hiljainen, ainakin Espanjan asfalteilla.", "Auto kiipeää vuoristoon erittäin ketterästi.", "Testimatkamme oli 150 kilometriä, ja siitä suuri osa oli valtavasti kuluttavaa moottoritietä.", "Koeajolenkkimme jälkeen oli akustossa vielä neljännes jäljellä, joten 200 kilometrin sekalainen ajo on käytännössäkin helposti tavoitettavissa.", "Mikäli akun kestävyys huolettaa, tarjoaa valmistaja siihen kelpo kädenojennuksen. Jos akun kapasiteetti laskee ensimmäisen kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin aikana alle 70 prosenttiin, valmistaja korvaa akun vaihdon tai siihen tarvittavan huollon.", "Seat Mii ei ole vain mainio sähköauto vaan ylipäätään mainio auto. Voimankäyttö on ihailtavan mukavaa ja sivistynyttä. Suorituskyky on kaupunkiajossa urheiluautojen luokkaa. Moottorilla pärjää myös maantiellä, joskin toimintamatka lyhenee silloin selkeästi. Yli kolmensadan kilometrin kantama kaupungissa on kuitenkin sellainen matka, että monen ei tarvitse ladata autoa kuin kerran viikossa."

Lue TM:n artikkeli (vaatii kirjautumisen)

TM | AUTOT

Voisi olla kannattavaa ostaa Seat Mii Electric -sähköauto – ja seisottaa sitä pihalla sähkövarastona

"Sähkömallissa on hintaansa nähden todella reilu akkupaketti, josta käytettävissä on oikeasti 32 kWh.", "Akkujännitekin on passelisti 300 voltin tietämillä, jonka voi muuttaa kätevästi talon aurinkosähköjärjestelmään kuuluvan invertterin avulla tavalliseksi verkkosähköksi.", "Mii Electric on hinnaltaan kilpailukykyinen jo pelkäksi sähkövarastoksikin.", "Mii-sähkövarastolla voi kaiken lisäksi tarvittaessa ajella paikasta toiseen", "Seat Mii Eletricin perushinta (noin 20 000 euroa) ilman tukia ja alennuksiakin vaikuttaa jo perinteisesti kalliin akun takia epäilyttävän edulliselta."

Lue TM:n artikkeli

ILTASANOMAT | AUTOT

Sadat ennakkotilaajat voivat odottaa ihan rauhassa

"IS ajoi Seatin huippu­kysyttyä sähkö­autoa Espanjassa”, ”Ensitestin perusteella yli 400 suomalaista ennakkotilaajaa voi odotella autoaan rauhallisin mielin.", "Ensikilometrien perusteella Mii electric lunastaa valmistajan mainoslupauksensa edullisesta sähkökäyttöisestä kaupunkiautosta. Sähköinen eteneminen perustuu tekniikkaan, joka on tuttua konsernin Volkswagen Up:n sähköversiosta. Valmistajan mainostama 260 kilometrin toimintamatka vaihtelevassa ajossa tuntuu ensitutustumisen perusteella hyvin realistiselta – ainakin Espanjan sääoloissa.", "Kaupungissa tämä ketterästi liikkuva pikkuauto on omimmillaan, mutta ei Mii electric ole myöskään moottoritiellä moksiskaan.", "Valtion sähköautotuki ja maahantuojan vastaantulo pudottavat ennen vuodenvaihdetta Suomessa autonsa tilaavien hankintahintaa kaikkiaan 4 000 euroa, mikä on niin tuntuva alennus alle 20 000 euron autosta, että siinä syötäneen jo katetta."

Lue IS:n artikkeli

KAUPPALEHTI | AUTO

Suomen halvin sähköauto yllätti myynnillään – ”Aloitus on ollut täysin käsittämätön”

"Pikkuinen Seat Mii electric sai hinnan, jota ei autonostaja voinut vastustaa.", "Sähköautot kiinnostavat kuluttajia, varsinkin, jos auton hinta on kohdallaan. Näin on asian laita uuden Seat Mii electricin kohdalla.", "Vaikka Mii on pikkuinen – tai ehkä juuri siksi – sen toimintamatka on kilpailukykyinen.", "Miin voi ennustaa kiilaavan suosituimpien sähköautojen joukkoon, jos autoa vain tehtaalta saadaan."

Lue Kauppalehden artikkeli

ILTASANOMAT | AUTOT

Suomen halvimmat täyssähköautot viedään käsistä – ”täysin poikkeuksellista”

"Markkinoiden edullisin täyssähköauto menee kaupaksi niin hyvin, että se on ylittänyt maahantuojan kaikki odotukset.", "viikon myynti vastaa noin viittätoista prosenttia Suomen täyssähköautojen ensirekisteröinneistä.", "Tilauksia on vauhdittanut kolme asiaa: täyssähköautoksi edullinen lähtöhinta, maahantuojan myöntämä 2 000 euron hankintatuki ja valtion myöntämä 2 000 euron sähköautojen hankintatuki."

Lue IS:n artikkeli

APU | ARTIKKELIT

Tällainen on Seatin ensimmäinen täyssähköauto Mii electric

”Mii electric saapuu markkinoille aikana, jolloin autoteollisuus pyrkii tekemään liikkumisesta yhä kestävämpää ja ympäristöystävällisempää - erityisesti tiheään asutuilla kaupunkialueilla.”, ”SEATin ensimmäinen sarjatuotantoinen täyssähköauto sopii niin yksityisasiakkaille kuin yritysasiakkaille, heille, jotka ajavat suurimman osan ajasta kaupunki- ja esikaupunkiliikenteessä, ja jotka näkevät nollapäästöisen ajamisen edut.”

Lue Avun artikkeli

MOOTTORI | UUTINEN

Seatin ensimmäinen täyssähköauto julki

”Espanjalaisvalmistaja Seat vastaa automarkkinoiden sähköistymisen kiihtymiseen täyssähköisellä Mii electric -kaupunkiautolla. Seat Mii electricin luvataan luovan perustan malliston tuleville jäsenille.”, ”Hinnan luvataan asettuvan samalle tasolle saman segmentin polttomoottoriautojen kanssa, mutta käyttökustannusten pysyvän alhaisempana täyssähköauton vaatiessa vähemmän huoltoa. Suomessa tulee saataville yksityisleasing, jolloin autoa pääsee käyttämään kuukausimaksulla sen ostamisen sijaan.”

Lue Moottorin artikkeli

JOKAMIES | AUTOUUTISET

Yksi markkinoiden edullisimmista sähköautoista esiteltiin

”Uutuus on espanjalaisbrändin ensimmäinen sähköauto”, ”Autoa vauhdittaa 83 hevosvoiman tehon ja 212 newtonin väännön tuottava sähkömoottori, jonka voima ohjataan yksipykäläisen vaihteiston kautta etupyörille.”, ”Seat mainostaa erityisesti kaupunkipujottelussa tärkeää kiihtyvyyttä nollasta viidenkympin nopeuteen. Tässä suorituksessa kestää 3,9 sekuntia, ja auto tuntuu todennäköisesti vielä ripeämmältä sähkömoottorin välittömän reagoinnin vuoksi.”, ”turvavarustelua on kohennettu esimerkiksi kaistavahdin sekä liikennemerkkien tunnistuksen avulla, ja Seat Connect -niminen palvelu mahdollistaa etäyhteyden autoon älypuhelinsovelluksen avulla.”

Lue Jokamiehen artikkeli

TALOUSTAITO | VAPAALLA

Seat Mii electric – sähköauto luvataan bensaversion hinnalla

”Mii electricin hintaa ei vielä kerrottu, mutta ennakkotietojen perusteella sen uskotaan olevan kilpailukykyinen. Tehtaan kertoman mukaan hinta asettuu samalle tasolle kuin saman segmentin polttomoottorilla varustettujen automallien hinta”, ”Miin kehutaan olevan ideaali matkakumppani kaupunkiin ja vastaavan uuden asiakassukupolven tarpeisiin. Kun tekniikkaa ja mittoja tarkastelee, lauseeseen on varsin helppo yhtyä.”, ”Tilojen puolesta neljä henkilöä matkustaa sähkö-Miissä varsin mukavasti.”

Lue Taloustaidon artikkeli

AUTOTODAY | UUTISET

Seat Mii electric on nyt julkistettu — markkinoille ensi vuoden alussa

”Auton 36,8 kWh:n litiumioniakku tarjoaa 260 km toimintamatkaa yhdellä latauksella”, ”Täyssähköinen kaupunkiauto on ensimmäinen malli, jossa on Seat Connect – järjestelmä, jonka avulla auton hallinta ja sisäänpääsy voidaan hoitaa etäyhteydellä. Asiakkaat voivat älypuhelimen sovelluksen avulla tarkastella ajotietoja, pysäköintipaikkaa, auton tilaa (sisältäen ovet ja valot) sekä säätää ilmastointia”, ”Mii electricin saapuessa sen päämarkkinoille vuoden 2020 alussa (Saksa, Alankomaat, Norja, Ranska, Espanja, Itävalta, Iso-Britannia, Sveitsi, Italia, Belgia, Tanska, Suomi ja Ruotsi), se on yksi edullisimmista täyssähköautoista.”

Lue Autotodayn artikkeli

MTV UUTISET | AUTOT

Nyt alkaa tapahtua: Seat esitteli sähköauton, jonka hinnan pitäisi jäädä reilusti alle 20 000 euron myös Suomessa

”Volkswagen-konsernin espanjalaisbrändi Seat loikkaa sähköautojen maailmaan kaupunkikieputteluun tarkoitetulla Mii electric -mallilla.”, ”Kaupunkiauto Mii jakaa perusrakenteensa konsernisisarten kanssa.”, ” Yksi sähköautojen yleistymisen suurimpia hidasteita on hinta. Tämän suhteen Seat haluaa olla mahdollistajan roolissa, ja valmistaja lupaa hinnan asettuvan samalle tasolle kuin saman segmentin perinteisellä polttomoottorilla varustetun automallin hinta.”

Lue MTV Uutisten artikkeli

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo