en:Mallisto (sivut):New Ateca:Safety new-ateca-khp FI/FI

Turvallisuusominaisuudet

Stressitöntä ajamista.

Nykyautoilijoilla on tien päällä yhä enemmän huomioitavaa ja varottavaa. Siksi SEAT Atecassa on uusimmat  turvallisuusominaisuudet, joiden avulla voit keskittyä tärkeimpään. Ajamiseen.

Pre-crash assist

Aina valmiudessa.

Ennakoiva törmäysavustin havaitsee kriittisen tilanteen ja valmistelee auton ja matkustajat mahdolliseen törmäykseen mm. kiristämällä turvavyöt ja sulkemalla ikkunat.

Front assist

Käytännön mielenrauhaa.

Aina turvallisella pysäytysetäisyydellä. Front Assist tunnistaa ja varoittaa edessä ajavista ajoneuvoista visuaalisesti tai antamalla varoitusäänen.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Mene liikennevirran mukana.

Yhdessä navigointijärjestelmän  kanssa se tunnistaa nopeusrajoitukset ja säätää nopeuttasi vastaavasti pitäen sinut turvallisella etäisyydellä ympäröivästä liikenteestä.

Travel assist

Puoliautomaattista ajoa.

Täydellinen hallinta sormiesi ulottuvilla. Travel Assist -järjestelmä yhdistää mukautuvan vakionopeussäätimen (ACC) ja Lane Assist -kaistanpitoavustimen napin painalluksella. Ja varoittaa, jos havaitsee, etteivät kätesi ole ratissa. 

Side Assist

Ei enää katvealueita.

Kelpo apu kaistanvaihtoon. Jos jotain ilmaantuu katvealueellesi, Side Assist -kaistanvaihtoavustin varoittaa sinua visuaalisesti.

Emergency Assist

Kuljettajan paras kaveri.

Jos kuljettaja ei reagoi mihinkään, järjestelmä varoittaa, ja jarruttaa auton pysähdyksiin tarvittaessa.

Haluatko tietää lisää SEAT Atecasta?

Avustavat järjestelmät hyödyntävät useiden autoon asennettujen tunnistimien tietoja. Auton varustelusta riippuen, auton ympäristöä havainnoidaan eri tunnistimien avulla. Tunnistimet voivat olla tutka-antureita, laserskannereita, ultraäänitunnistimia tai kameroita. Järjestelmien häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi tulee varmistua, että tunnistimien pinta on puhdas. Tunnistimissa ei saa olla likaa, lunta tai jäätä, eikä niitä saa peittää tarroilla tai muilla vastaavilla, koska silloin järjestelmien toiminta voi heikentyä. Tapauksissa, joissa järjestelmien toimintahäiriöt johtuvat tunnistimissa olevasta liasta, lumesta, jäästä tms., ei kyseessä ole autossa oleva tekninen vika, vaan ulkopuolisista aiheuttajista aiheutuva hetkellinen toiminnon rajoitus. Myös mahdolliset puutteet tiemerkinnöissä tai esimerkiksi lika tai lumi liikennemerkeissä voivat vaikuttaa avustavien järjestelmien virheelliseen käyttäytymiseen.

Avustavat järjestelmät nimensä mukaisesti pyrkivät auttamaan kuljettajaa tekemällä ajamisesta miellyttävämpää ja turvallisempaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kuljettaja on aina vastuussa auton hallinnasta ja liikenteen seuraamisesta. Auton avustavista järjestelmistä  ja niiden toiminnasta on kerrottu tarkemmin auton käyttöohjekirjassa.

Mikäli järjestelmän toiminta häiriintyy jostain muusta tekijästä johtuen, tulee auto tutkia valtuutetussa huoltoliikkeessä.

icon ico-next-gray
Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo