fi:Johanna Nordblad FI/FI

Vapaasukeltaja

Johanna Nordblad

  

Heinolassa tapahtuu kummia

Reikä jäällä

Uuden SEAT Tarracon TV-mainos esittelee kaunista talvista järvimaisemaa ja sitkeän naishahmon, joka kahlattuaan lumen läpi jäälle sahaa itselleen avannon, ja laskeutuu ennakkoluulottomasti veden alle. Ollaan Suomessa, tarkemmin sanottuna Heinolassa. Sukeltaja on suomalainen Johanna Nordblad, yksi maailman tunnetuimmista vapaasukeltajista.

Katso video viereisestä linkistä.

Vähän erilaista avantouintia

Johanna Nordblad

192 metrin pituussukellus räpylöillä ilman happilaitteita. Hengityksen pidättäminen yli kuusi ja puoli minuuttia. 50 metrin sukellus jään alla avannosta avantoon välineinä pelkkä sukellusmaski ja uimapuku. Ei onnistu kaikilta, mutta Johanna Nordbladilta onnistuu.

Vuodesta 2000 lähtien vapaasukellusta harrastaneella perheenäidillä ja Guinnessin ennätyksen haltijalla on hämmästyttävä kyky olla osa luontoa ja vedenalaista maailmaa.

Ei sijaa pelolle

Äärimmäistä mielenhallintaa

Vapaasukellus, varsinkin jään alla, herättää mielipiteitä – lajia ihaillaan, mutta samalla sitä pidetään pelottavana ja hullunakin. Johannan mielestä kyse on loppujen lopuksi hyvästä valmistautumisesta, täydellisestä rentoutumisesta sekä oman mielen ja kehon hallinnasta: ”Sukeltaminen on ihmiselle luonnollista, kuten myös kylmyys. Se voi olla vaarallista, jos et tiedä mitä teet, sinulla on pelkoja ja et hallitse mieltäsi. Mutta et voi myöskään tietää, ellet kokeile. Mitä vaan voi kokeilla avoimin mielin ja ilman odotuksia. Voit tehdä mitä ikinä haluat, jos aloitat pienin askelin.”  

Hyvin sanottu. Miksipä ei nyt?

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo