en:Mallisto (sivut):Sähköautot FI/FI

Vaihtuva voima

Ladattavat hybridit

SEAT on jo pitkään panostanut vahvasti vaihtoehtoisiin energiamuotoihin ja paremmin ympäristön huomioon ottavaan autoiluun.

Leonin ja Tarracon ladattavat e-HYBRID-versiot yhdistävät sähkömoottorin ja bensiinimoottorin parhaat puolet. Ne käyttävät ensisijaisesti sähkömoottoriaan päivittäisissä ajoissa ja vaihtavat bensiinimoottoriin tarvittaessa, esim. pidemmillä matkoilla, tai kun latauspistettä ei ole lähettyvillä.

Vieläkin puhtaammin

Kiinnostaako täyssähköauto?

SEATin omistama CUPRA tarjoaa vaihtoehtoja myös täyssähköautoilusta kiinnostuneille. Jo markkinoilla olevan CUPRA Born -mallin lisäksi CUPRA lanseeraa lähitulevaisuudessa kaksi muuta täyssähköautoa: Tavascan-katumaasturi saapuu vuoden 2024 aikana, ja ketterä kaupunkiauto Raval vuotta myöhemmin.

Täyssähköautojen lisäksi CUPRAn mallistosta löytyy myös useita ladattavia hybridejä.

Tutustu tarkemmin sähköiseen autoiluun CUPRAn sivustolla.

Juuret kilpa-autoilussa

Sähköä radalla

SEAT on sähköisen kilpa-autoilun pioneeri julkistettuaan vuonna 2018 CUPRA-merkin alla maailman ensimmäisen 100 % sähköisen vakioautoluokan kilpa-auton. CUPRA e-Racerin uusin kehitysversio kisaa kansainvälisessä Pure ETCR -mestaruussarjassa. Kuten monesti käy, moottoriurheilun puolella testattuja ratkaisuja voidaan hyödyntää muualla myöhemmin – CUPRA e-Racer -projektin voidaankin katsoa antaneen hyvän testi- ja kehitysympäristön myös SEATin sähköisen siviiliautoilun puolelle.

Voimaa auringosta

Puhdasta sähköä myös tuotannossa

Ympäristölähtöisen ajattelun ei pidä rajoittua pelkästään itse tuotteisiin, vaan sen on oltava osa koko tuotantoprosessia. SEATilla asiaan on kiinnitetty jo pitkään huomiota – esimerkiksi Martorellin päätehtaan yhteydessä olevan ”aurinkopuiston” 53000 aurinkopaneelia kehittävät puhdasta energiaa tehtaan hyödynnettäväksi. Näin ollen mm. Leon-mallit ja  CUPRA Formentor syntyvät aurinkosähkön avustamana – kirjaimellisesti.

 

Käytön helppous

Laaja latausverkosto – kotisi mukaan lukien

Sähköautoilu tuo auton ”tankkaamiseen” uudenlaisia vaihtoehtoja. Lataaminen on tietysti kätevintä hoitaa kotona, esimerkiksi yöaikaan, kun verkossa on eniten ylimääräistä sähköenergiaa. Julkisia latauspisteitä voidaan puolestaan käyttää pidemmillä matkoilla kätevästi tauon aikana – tai vaikkapa kauppareissulla. Jälkimmäisestä esimerkkinä K-lataus, jonka päämääränä on tuoda latauspisteet kaikkien suomalaisten saataville.

K-latausverkoston rakennus on hyvässä vauhdissa ja lisää tulee jatkuvasti. Katso tämänhetkisen verkoston laajuus ja tutustu myös muihin latauspalveluihin oheisesta linkistä.

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo