en:Mallisto (sivut):Sähköautot 2020.0.16.0 FI/FI

Kohti sähköistä tulevaisuutta

SEAT-täyssähköautot

el-Born ja Mii electric

Ladattavat SEAT-hybridit

Leon ja Tarraco

Ladattavat CUPRA-hybridit

CUPRA Leon ja Formentor

Vapaus valita

SEAT-sähköautot

SEAT on jo pitkään panostanut vahvasti vaihtoehtoisiin energiamuotoihin. Euroopan laajin kaasuhybridimallistomme kertoo paljon ajattelutavastamme ja pyrkimyksistämme yhä paremmin ympäristön huomioon ottavaan autoiluun.

Mutta se ei mielestämme vielä riitä – hyviä vaihtoehtoja pitää olla tarjolla vielä enemmän, jotta kaikille löytyy itselle sopivin tapa ajaa puhtaammin. Nyt on aika sähköistyä. Ensimmäisenä mallina esittelyssä SEAT Mii electric.

Täyssähköauto tai ladattava hybridi

Pienestä suureen

SEATin sähköistämisstrategia etenee vauhdilla - vuoden 2021 alkuun mennessä tuomme markkinoille kuusi sähköautomallia. SEAT Mii:n täyssähköautoversio sekä SEAT el-Born tulevat olemaan kaksi ensimmäistä täyssähköautoa. Uuden sukupolven Leon ja uusi iso SUV Tarraco saavat molemmat ladattavat hybridiversiot. Lisäksi CUPRA-puolelta CUPRA Leon ja CUPRA Formentor tulevat markkinoille myös ladattavana hybridiversiona.

Uusi SEAT el-Born on jo esitelty suurelle yleisölle konseptimallina tänä keväänä, lue lisää oheisesta linkistä.

Enemmän vastuuta

Kehitystä koko konsernille

SEAT kantaa omalla asiantuntemuksellaan vastuuta myös koko Volkswagen-konsernin sähköautojen kehitystyöstä. SEATin tekninen suunnittelukeskus kehittää uuden alustarakenteen, jota useat konsernin merkit voivat käyttää jatkossa maailmanlaajuisesti. Uudelle alustarakenteelle suunniteltavat täyssähköautot saapuvat markkinoille arviolta kolmen-neljän vuoden sisällä.

Lisää uudesta alustarakenteesta ja SEATin tulevaisuuden visioista voi lukea oheisesta linkistä.

Juuret kilpa-autoilussa

Sähköä radalla

SEAT on sähköisen kilpa-autoilun pioneeri julkistettuaan viime vuonna CUPRA-merkin alla maailman ensimmäisen 100-prosenttisesti sähköisen vakioautoluokan (Touring Car) kilpa-auton. Kuten monesti käy, moottoriurheilun puolella testattuja ratkaisuja voidaan hyödyntää muualla myöhemmin – CUPRA e-Racer -projektin voidaankin katsoa antaneen hyvän testi- ja kehitysympäristön myös SEATin sähköisen siviiliautoilun puolelle.

Voimaa auringosta

Puhdasta sähköä myös tuotannossa

Ympäristölähtöisen ajattelun ei pidä rajoittua pelkästään itse tuotteisiin, vaan sen on oltava osa koko tuotantoprosessia. SEATilla asiaan on kiinnitetty jo pitkään huomiota – esimerkiksi Martorellin päätehtaan yhteydessä olevan ”aurinkopuiston” 53000 aurinkopaneelia kehittävät puhdasta energiaa tehtaan hyödynnettäväksi. Näin ollen mm. ladattava sähköhybridi CUPRA Formentor syntyy aurinkosähkön avustamana – kirjaimellisesti.

Lisätietoja CUPRA Formentor -konseptiautosta saat oheisesta linkistä.

Käytön helppous

Laaja latausverkosto – kotisi mukaan lukien

Sähköautoilu tuo auton ”tankkaamiseen” uudenlaisia vaihtoehtoja. Lataaminen on tietysti kätevintä hoitaa kotona, esimerkiksi yöaikaan, kun verkossa on eniten ylimääräistä sähköenergiaa. Julkisia latauspisteitä voidaan puolestaan käyttää pidemmillä matkoilla kätevästi tauon aikana – tai vaikkapa kauppareissulla. Jälkimmäisestä esimerkkinä K-lataus, jonka päämääränä on tuoda latauspisteet kaikkien suomalaisten saataville.

K-latausverkoston rakennus on hyvässä vauhdissa ja lisää tulee jatkuvasti. Katso tämänhetkisen verkoston laajuus ja tutustu myös muihin latauspalveluihin oheisesta linkistä.

Puhtaasti myös kaasulla

SEAT-kaasuhybridit

Kuten todettua, SEAT on edelläkävijä myös kaasuautoilussa, tarjoten jo nyt Suomen laajimman kaasuhybridimalliston. Hyvänä esimerkkinä kaasuhybridimallistomme monipuolisuudesta on vaikkapa uusi Arona TGI, joka on markkinoiden ainut SUV-luokan kaasuhybridiauto.

Koko SEAT-kaasuhybridimallistoon voit tutustua oheisesta linkistä.

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo