en:SEAT-tietoa:uutiset:Lehdistä poimittua 2020.0.13.2 FI/FI

SEATilla tapahtuu

Lehdistä poimittua

SEATin pitkäjänteinen kehitystyö, tekniset innovaatiot, tuntuvat investoinnit ja myynnin kasvu on pantu merkille myös auto- ja liikennetoimittajien keskuudessa. Lue toimittajien havainnoista tältä sivulta. Mallikohtaisiin testeihin ja koeajoraportteihin pääset sivun lopun linkeistä.

KAUPPALEHTI | UUTISET

Seat nousi horroksesta hurjaan kasvuun

”Erinomainen ajettavuus, toimivat tilat ja kiva muotoilu yhdistettynä houkuttelevaan hinnoitteluun – siinä avaimet, joiden avulla Seat Ibiza nappasi Vuoden Auto Suomessa 2018 -arvonimen”, ”Ibiza on niitä autoja, jotka suorastaan huokuvat tasapainoisuutta – oli kyse sitten auton ajettavuudesta, tiloista, muotoilusta tai yleisestä toimivuudesta.”, ”Ibiza oli pikkuautojen joukosta ainoa, joka selviytyi kaksivaiheisen äänestyksen toiselle kierrokselle kuuden finalistiauton joukkoon. Saavutus oli melkoinen, sillä nimenomaan pikkuautoluokka on tänä vuonna tulvinut uutuuksia.”, ”auto sai raatilaisina toimineilta 56 autotoimittajalta myös eniten henkilökohtaisia ykkössijoja”.

Lue Kauppalehden artikkeli

TUULILASI | UUTISET

Seatin myynti kasvoi jo viidettä vuotta peräkkäin

"Seatin myynti kasvoi jo viidettä vuotta peräkkäin ja Seat onkin yksi Euroopan nopeimmin kasvavista automerkeistä.", "Seat oli viime vuonna myös Volkswagen-konsernin merkeistä eniten kasvanut automerkki. Vuonna 2017 Seateja toimitettiin 468 400 kappaletta, joka on huimat 14,6 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Tämä on Seatin historian paras tulos sitten vuoden 2001.", "Myyntiä vauhditti erityisesti uusi Ateca.", "Myös Leon-mallit ja Alhambra kasvattivat myyntiään ja molemmat mallit saavuttivat uudet myyntiennätykset."

Lue Tuulilasin artikkeli

AUTOBILD | UUTISET

Sopivia korivärejä pohdistaan jopa 3 vuoden ajan

”Korivärien valintaan vaaditaan siis kolmen vuoden jakso sekä riittävän tarkkaa markkinasuuntausten tunnustelua: “Korivärin luominen on sisäpiirin juttu”, selventää Seatin koriväri- ja verhoiluyksikön johtaja Jordi Font. Korivärin matka alkaa markkinatutkimuksesta ja päättyy maalipinnan ruiskuttamiseen auton koriin. Uusien korivärien luomisprosessi vaatii toista tuhatta päivää.”

Lue lisää Autobildista

MOOTTORI | UUTISET

Seat kehittää suunnitteluaan

"Virtuaalitodellisuus on saapunut lääketieteen ja videopelien lisäksi myös autoteollisuuteen. Seatin mukaan ero on merkittävä: autoista tarvitsee rakentaa vähemmän prototyyppejä ennen valmista tuotetta. Esimerkiksi uunituoreen Atecan kolmivuotisen suunnitteluprosessin kohdalla suunnittelijat parantelivat yli 800 kohtaa jo virtuaalivaiheessa.", "Viimeisen 20 vuoden aikana saapunut virtuaalitodellisuus on osa tietokoneavusteisen suunnittelun vallankumousta, jolla ei vain paranneta tuotteen laatua: myös kuluttajalle näkyvä hintalappu on pienempi kiitos älykkäämmän suunnittelun.", "Nyt virtuaalitodellisuus säästää kolmanneksen prototyyppiin tarvittavasta ajasta."

Lue Moottorin artikkeli

MOOTTORI | UUTISET

25 000 kilometriä helteessä – Seat kertoo lämpötestauksesta

"Usein puhutaan autojen ääriolosuhdetestauksessa vain talvitestauksesta, mutta myös lämpimien olojen kokeet ovat melkoista rääkkiä.", "Seatin ensimmäisen katumaasturin, Atecan, lämpimien olojen ääritestit suoritettiin etelä-Espanjan lämmössä, jossa lämpötilat kohoavat varjossakin 45°C:een. Lisäksi testaamiseen tarvittiin 50 insinööriä, 40 autoa ja yhteensä 25 000 kilometriä, joiden aikana suoritettiin 80 erilaista testiä aavikkomaisissa olosuhteissa.", "Lähes kuukauden kokeiden jälkeen ajoneuvot on testattu kaikissa mahdollisissa konfiguraatioissa, joten mikään ei jää sattuman varaan."

Lue Moottorista millaisia testejä tehtiin

 

Mallikohtaiset testit ja vertailut

SEAT Mii electric

”Suomen halvin sähköauto kiihtyy kaupunkiajossa kuin urheiluauto."

Lue kaikki Mii electric -artikkelit »

SEAT Ibiza

"Vuoden merkittävimmäksi autouutuudeksi Suomessa valittiin Seat Ibiza."

Lue kaikki Ibiza-artikkelit »

SEAT Leon

"Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on tarjolla aiempaa enemmän."

Lue kaikki Leon-artikkelit »

SEAT Leon ST

"Hintapolitiikka muistaen, ja muutenkin, on tarjolla todella paljon autoa rahalla."

Lue kaikki Leon-artikkelit »

Uusi SEAT Leon ja Leon Sportstourer

"Seatilla menee kovempaa kuin koskaan, mutta vauhti voi kiihtyä entisestään – tässä on nimittäin täysin uusi Leon"

Lue kaikki Uusi Leon-artikkelit »

SEAT Arona

"Seat Arona on rakennettu palikoista, joilla ei voi epäonnistua."

Lue kaikki Arona-artikkelit »

SEAT Ateca

”Ateca on aikamoinen täsmäisku monen suomalaisen auton hankintapulmiin."

Lue kaikki Ateca-artikkelit »

SEAT-kaasuhybridimallisto

”Seat satsaa kaasuversioihin, joiden lisähinta on vain tuhatkunta euroa."

Lue kaikki kaasuhybridiartikkelit »

Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo