en:Mallisto (sivut):New SEAT Arona:Safety FI/FI

Turvallisuus ennen kaikkea

Kuljettajan paras ystävä.

Taitavimmatkin kuljettajat arvostavat sitä, että joku suojaa heidän selustansa. Turvallisuusteknologiamme on kehitetty varmistamaan, että jokainen seikkailu sujuu ongelmitta.

Kaukovaloavustin

Turvallisuutta, johon voit luottaa.

Järjestelmä tunnistaa vastaantulevat ajoneuvot ja vaihtaa ajovalot automaattisesti pitkiltä lyhyiksi häikäisyn estämiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi.

Väsymyksen tunnistusjärjestelmä

Tauon paikka?

Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan väsymyksen, varoitusääni ja mittariston viesti antavat varoituksia siihen saakka, kunnes auto pysäytetään.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Sujuvasti muiden mukana.

Travel Assistin ominaisuus, joka pitää sopivan turvavälin edessä olevaan ja valvoo, ettei nopeusrajoitusta ylitetä.

Kaistanpitoavustin

Oikealla kaistalla.

Monitoimikamera havainnoi kaistamerkintöjä ja auttaa sinua pysymään omalla ajokaistallasi.

Turvatyynyt

Välitöntä suojausta.

Turvatyynyjärjestelmä antaa kaikille matkustajille suojaa jokaisesta suunnasta.

Haluatko tietää lisää uudesta SEAT Aronasta?

Avustavat järjestelmät hyödyntävät useiden autoon asennettujen tunnistimien tietoja. Auton varustelusta riippuen, auton ympäristöä havainnoidaan eri tunnistimien avulla. Tunnistimet voivat olla tutka-antureita, laserskannereita, ultraäänitunnistimia tai kameroita. Järjestelmien häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi tulee varmistua, että tunnistimien pinta on puhdas. Tunnistimissa ei saa olla likaa, lunta tai jäätä, eikä niitä saa peittää tarroilla tai muilla vastaavilla, koska silloin järjestelmien toiminta voi heikentyä. Tapauksissa, joissa järjestelmien toimintahäiriöt johtuvat tunnistimissa olevasta liasta, lumesta, jäästä tms., ei kyseessä ole autossa oleva tekninen vika, vaan ulkopuolisista aiheuttajista aiheutuva hetkellinen toiminnon rajoitus. Myös mahdolliset puutteet tiemerkinnöissä tai esimerkiksi lika tai lumi liikennemerkeissä voivat vaikuttaa avustavien järjestelmien virheelliseen käyttäytymiseen.

Avustavat järjestelmät nimensä mukaisesti pyrkivät auttamaan kuljettajaa tekemällä ajamisesta miellyttävämpää ja turvallisempaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kuljettaja on aina vastuussa auton hallinnasta ja liikenteen seuraamisesta. Auton avustavista järjestelmistä  ja niiden toiminnasta on kerrottu tarkemmin auton käyttöohjekirjassa.

Mikäli järjestelmän toiminta häiriintyy jostain muusta tekijästä johtuen, tulee auto tutkia valtuutetussa huoltoliikkeessä.

icon ico-next-gray
Rakenna auto

Rakenna auto

Katso jälleenmyyjät

Katso jälleenmyyjät

Varaa huolto

Varaa huolto

Varaa koeajo

Varaa koeajo